KG alapítás

A KG (Kommanditgesellschaft) az OHG társasági forma rokona. Jogszabály által meghatározott minimális társasági tagokkal alapítható. Abban az esetben, ha a társaság saját vagyonából nem tudja teljesíteni kötelezettségét, akkor az egyik társasági tag (Komplementär) személyesen kötles helytállni a társaság kötelezettségeiért, míg a másik társasági tagnak (Kommanditist) nincs személyes helytállási kötelezettsége. 

A német jog alapján a Komlementär és a Kommanditist lehet természetes személy és jogi személy is egyaránt.

A betéti társaságra vonatkozó alapítási és működési szabályok többnyire megegyeznek a magyar betéti társaságra vonatkozó rendelkezésekkel. 

A betéti társaság alapításakor nincs formakényszer. Létrehozásához elegendő a társaság tagok egymás közötti írásbeli megállapodása. A megállapodásban célszerű az egymáshoz és a társasághoz fűződő jogviszonyt – a kötelező tartalmi elemek mellett – körültekintően rögzíteni. Amennyiben a társasági tagok úgy döntenek, akkor a társaság bírósági nyilvántartásba vételét is kezdeményezhetik.

Rólunk

Közel 20 éve dinamikusan növekvő, professzionális, ügyélközpontú szemlélettel rendelkező, a német gazdasági jogterületre specializálódott jogi tanácsadó iroda vagyunk, melynek alapítója és vezetője Dr. Bokodi Tibor. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkező, szakmailag elismert, kiváló szakemberek, akik magas szintű, innovatív jogi megoldásokkal segítik a magyar vállalkozások német piacra lépését.  

Szolgáltatások