Védjegyjog Németországban

A védjegyjog az egyes áruk és szolgálatások eredetének azonosítására szolgáló jogi oltalom. Megkülönböztető képessége folytán az áruknak és szolgáltatásoknak sajátos, eltérő jelleget ad, ezzel biztosítva, hogy a fogyasztók az összetévesztés bármely eshetősége nélkül megkülönböztessék az adott védjeggyel ellátott árukat és szolgáltatásokat más hasonló áruitól és szolgáltatásaitól.

A védjegy kiemelkedő szerepet játszik a marketingben és általában a piaci versenyben. A védjegy lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy kedvező vásárlási tapasztalat esetén azt megismételhesse, illetve kedvezőtlen tapasztalat esetén elkerülhesse a szóban forgó árukat és szolgáltatásokat.

A védjegyoltalom azt illeti meg, aki a megjelölést a törvényben előírt eljárás útján lajstromoztatja. Védjegyoltalmat szerezhet bármely természetes és jogi személy, valamint  jogi személyiség nélküli gazdasági társaság is. Védjegyoltalmat olyan gazdasági társaság is szerezhet, amelyik nem folytat tevékenységet. Többen, közösen is megszerezhetik a védjegyoltalmat.

A márkaépítés és a német piacra lépés során kiemelkedő szerepe lehet a védjegyoltalomnak, hiszen könnyen jogsértést követhet el az, aki nem körültekintően jár el.

Szabadalmi jog és védjegyoltalmi ügyekben forduljon irodánkhoz bizalommal.

Rólunk

Közel 20 éve dinamikusan növekvő, professzionális, ügyélközpontú szemlélettel rendelkező, a német gazdasági jogterületre specializálódott jogi tanácsadó iroda vagyunk, melynek alapítója és vezetője Dr. Bokodi Tibor. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkező, szakmailag elismert, kiváló szakemberek, akik magas szintű, innovatív jogi megoldásokkal segítik a magyar vállalkozások német piacra lépését.  

Szolgáltatások