Gyakorlati tanácsok a német piacra lépés előtt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on xing

Németországban akkor lehetünk sikeresek, ha már a cég alapítását megelőzően tisztázunk néhány megkerülhetelen kérdést. Elsőként célszerű jól átgondolt üzleti tervet és költségvetést készíteni. A költségvetés tervezésekor figyelemmel kell lennünk arra, hogy a kezdeti időszakban – az első bevételek megérkezéséig –  nagyobb forrásra lesz szükségünk  ezért nagyobb likviditással kell rendelkeznünk. Vitathatatlan, hogy Németországban az árukereskedelem és/vagy szolgáltatás nyújtása során nagyobb árbevételt érhetünk el, de azzal is számolnunk kell, hogy nagyobb bér, járulék és adó teherhel minket. Amennyiben nem körültekintően kalkuláljuk kölségvetésünket, akkor már a kezdeti időszakban finanszírozási nehézségeink fognak támadni. 

A német cégalapítást során számolnunk kell azzal is, hogy egy német cég alapításának ideje több hét is lehet. Tekintettel kell lennünk arra is, hogy a munkavégzést csak a megfelelő okiratok birtokában lehet megkezdeni, ezért időben kell cselekednünk a német cégalapítás vonatkozásában. 

Nem tanácsos feltétel nélkül minden munkát elvállalnunk, mert késöbb – a magas bérköltségek miatt – támadhatnak nehézségeink a finanszírozás vonatkozásában is. 

Végül, soha ne írjon alá semmilyen olyan szerződést, aminek a tartalmát nem érti teljes egészében, vagy az egyes rendelkezéseket vonatkozásában nem ismeri a német jogot, mert késöbb akár kára is származhat ebből. 

Már a német cégalapítás előtt kérje ki tanácsunkat és állásfoglalásunkat jogi és gazdasági kérdésekben, mert megéri. Amennyiben segítségére lehetünk vegye fel velünk a kapcsolatot.

Rólunk

Közel 20 éve dinamikusan növekvő, professzionális, ügyélközpontú szemlélettel rendelkező, a német gazdasági jogterületre specializálódott jogi tanácsadó iroda vagyunk, melynek alapítója és vezetője Dr. Bokodi Tibor. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkező, szakmailag elismert, kiváló szakemberek, akik magas szintű, innovatív jogi megoldásokkal segítik a magyar vállalkozások német piacra lépését.  

Szolgáltatások

Elit Group 2000 Kft. | 2000-2019 © Minden jog fenntartva.