Gyakorlati tanácsok a német piacra lépés előtt

Németországban akkor lehetünk sikeresek, ha már a cég alapítását megelőzően tisztázunk néhány megkerülhetelen kérdést. Elsőként célszerű jól átgondolt üzleti tervet és költségvetést készíteni. A költségvetés tervezésekor figyelemmel kell lennünk arra, hogy a kezdeti időszakban, az első bevételek megérkezéséig nagyobb forrásra lesz szükségünk. Következtetésképpen nagyobb likviditással is kell rendelkeznünk. Vitathatatlan, hogy Németországban az árukereskedelem és a szolgáltatás nyújtása során nagyobb árbevételt érhetünk el. Ugyanakkor azzal is számolnunk kell, hogy nagyobb a személyi jellegű ráfordítások járulékterhe. Amennyiben nem körültekintően kalkuláljuk költségvetésünket, akkor már a kezdeti időszakban finanszírozási nehézségeink fognak támadni. 

A német cégalapítást során számolnunk kell azzal is, hogy egy német cég alapításának ideje több hét is lehet. Tekintettel kell lennünk arra is, hogy a munkavégzést csak a megfelelő okiratok birtokában lehet megkezdeni, ezért időben kell cselekednünk a német cégalapítással. 

Nem tanácsos feltétel nélkül minden munkát elvállalnunk, mert később, a magas bérköltségek miatt támadhatnak nehézségeink a finanszírozás vonatkozásában is. 

Végül, soha ne írjunk alá semmilyen olyan szerződést, aminek a tartalmát nem értjük teljes egészében. Akkor sem, ha az egyes rendelkezések vonatkozásában nem ismerjük a német jogot, mert később akár kárunk is származhat ebből. 

Már a német cégalapítás előtt kérje ki szaktanácsunkat és állásfoglalásunkat jogi- és adójogi kérdésekben, mert megéri. Amennyiben segítségére lehetünk vegye fel velünk a kapcsolatot.

Rólunk

Közel 20 éve dinamikusan növekvő, professzionális, ügyélközpontú szemlélettel rendelkező, a német gazdasági jogterületre specializálódott jogi tanácsadó iroda vagyunk, melynek alapítója és vezetője Dr. Bokodi Tibor. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkező, szakmailag elismert, kiváló szakemberek, akik magas szintű, innovatív jogi megoldásokkal segítik a magyar vállalkozások német piacra lépését.  

Szolgáltatások