Követelések érvényesítése az EU területén belül és kívül

Irodánk további kompetenciája a magyar ügyfeleink vállalati követeléseinek egész Európára kiterjedő peres vagy peren kívüli jogi eljárásának lefolytatása. 

Szolgálatásunk ezen a jogterületen magába foglalja a szükséges információáramlás biztosítását a követelés eredeti jogosultja és a követelés megszerzője között, mely kiterjed a követelés értékelése és érvényesítése szempontjából szükséges jogi és ténybeli információk megszerzésére is.

Ide tartozik egyrészt az adósra vonatkozó esetleges csődeljárással kapcsolatos és a egyéb cégbírósági információ megszerzése a székhely szerint illetékes bíróságtól, másrészt az érintett tagállami jog alapján, a polgári jogi, büntetőjogi, valamint végrehajtási eljárásra vonatkozó jogi eszközök kimerítése az európai térségben.

Munkakapcsolatban állunk intézményes követelésvásárlókkal, így ügyfeleink számára egyes, akár külföldön behajtandó követelések eladását is lehetővé tesszük. 

Szükségesség esetén partnereink segítségével felkutatást és információgyűjtést is végzünk az eredményes követelés érvényesítése érdekében.

Rólunk

Közel 20 éve dinamikusan növekvő, professzionális, ügyélközpontú szemlélettel rendelkező, a német gazdasági jogterületre specializálódott jogi tanácsadó iroda vagyunk, melynek alapítója és vezetője Dr. Bokodi Tibor. Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkező, szakmailag elismert, kiváló szakemberek, akik magas szintű, innovatív jogi megoldásokkal segítik a magyar vállalkozások német piacra lépését.  

Szolgáltatások