UG alapítás akár 1 € törzstőkével / 1 €-s GmbH

 

Az UG (Unternehmensgesellschaft) válasz az angol Ltd-re (Limited). 

Németországban 2008. november 1-től jelentős változások léptek érvénybe a korlátolt felelősségő társaságok (GmbH) szabályaira vonatkozóan.

Az EU tagállamai a lisszaboni stratégia hatására fokozták a társasági formák versenyképességét, melynek következtében Magyarországon 2008. július 1-től hatályba léptek a gazdasági társaságokról szóló törvény módosításai, Németországban pedig 2008. novemberében.

A német jogszabálymódosítás célja, hogy versenyképesebbé tegye a német korlátolt felelősségű társaságot a nemzetközi piacon, különösen konkurenciát jelentsen az angol Limited-del (Ltd) szemben. Ezzel a lépéssel nem csak a versenyképességet javították, hanem lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá tették a cégalapítást is.

A GmbH, mint jogi forma megörzésével és a törvény hatálybalépésével egyidejüleg az új törvény lehetővé teszi, hogy az eddigi 25.000 € törzstőke minimum helyett, a GmbH 1 € törzstőkével is megalakulhat. Ez az új társasági forma  az Unternehmergesellschaft. (UG)

Az UG-k a GmbH variánsai (korlátolt felelősségű társaságok) és a GmbH tv-i keretein belül működnek. Törzstőkéjük törvényi szinten nem kerül meghatározására, de az üzletrészek 1 € előírása alapján a tagok létszámától függ a törzstőke minimuma. Fontos tudnivaló, hogy a társaság éves nyeresége nem osztható fel teljes egészében a társaság tagjai között. Az éves nyereség minimum 25 %-át akkumlálni (céltartalékba kell helyezni) kell egészen addig amíg a társaság törzstőkéje el nem éri a 25.000 € - t. Ha az UG elérte a GmbH minimális törzstőkéjének összegét (25.000 €) akkor a társaság tagjai dönthetnek arról, hogy milyen társasági formában működnek tovább, de a továbbiakban akár GmbH-ként működhetnek már.

Az UG kizárólag pénzbeli betétekkel alapítható, míg a GmbH esetében a nem pénzbeli betétekkel való alapítása is megengedett.

Az új törvényi szabályozás lehetőséget biztosít a fentiek által a minimális törzstőkével rendelkező vállalkozóknak arra, hogy kisebb törzstőkével rendelkező de mégis a GmbH (vagyis korlátolt felelősségű társaság) társasági formát válasszák.

További német társasági formák:

GmbH | UG | AG | GbR | OHG | SE | GmbH & Co. KG

Ajánlatkérés 

Német UG - 1 €-s /mini/ GmbH - (Unternehmengesellschaft) vagy más cégalapítási kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

További oldalak:

Könyvelés / Adótanácsadás | Adózás Németországban | Virtuális Iroda / Büro-Service | Miért minket válasszon

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!
                                                
                                            Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                             Budapest - München - London 

                               Copyright 2000-2014 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe