SE alapítás / Európai társaság alapítása

 

Európai társaság, SE    

Az európai társasági jog területén bekövetkezett változás leginkább a legújabb társasági formán, az úgynevezett Societas Europea – röviden SE – társasági formán érzékelhető. Az Európai Társaság egy uniószerte egységes, szupranacionális társasági forma. Az Európai Tanács a 2157/2001-es számú rendeletében – amely 2004. október 8-án lépett hatályba – fogalmazta meg az új társasági formára irányadó szabályokat. A Német Szövetségi Köztársaság a fenti rendeletet végrehajtotta és törvény formájában ki is hirdette (Gesetz zur Ausführung der Verordnung).

Az Európai Társaság törzstőkéje részvényekre van osztva; a jegyzett alaptőke minimális összege 120.000,- €. A társaság székhelyének abban  tagországban kell lennie, amelyben a társaság irányító szervei is működnek. A társaság székhelye azonban áthelyezhető bármely tagországba, a társaság felosztása nélkül. Mindezidáig ez nem volt lehetséges, így a társaság székhelyének határon túli áthelyezésének lehetőségét korlátozta.

Az új társasági forma célja, hogy megkönnyítse a jövőben az Union belüli vállalatok egyesítését és a vállalatok közötti együttműködést. Német társaságok számára az európai részvénytársaságokban való részesülés bizonyos szempontból figyelmen kívül hagyható. A külföldi befektetők ugyanis a vállalatvezetési rendszer egyenjogúsági elve miatt társulás szempontjából nem tartják előnyösnek a német vállalatokat. Ez a paritás elv a külföldi befektetők többségénél értetlenséget idéz elő és komoly befektetési akadálynak minősül.

További német társasági formák:

GmbH | UG | AG | GbR | OHG | SE | GmbH & Co. KG

Ajánlatkérés

Német cégalapítási kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

Tel: + 36 1 266 2002, + 36 1 266 2004
Mobile: + 36 20 444 8800
E-mail: info@elitgroup2000.hu

További oldalak:

Könyvelés / Adótanácsadás | Virtuális Iroda / Büro Service | Adózás Németországban

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

                                                

                                            Elit Group 2000 Kft - International Business Service
                                                             Budapest - München - London 

                               Copyright 2000-2014 - Elit Group 2000 Kft | Minden jog fenntartva 

Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe