Cégek adásvétele

Valamennyi társaság vállalkozás üzletrésze – amennyiben a jogszabály vagy szerződés ellenkező rendelkezése nem szabályozza – forgalomképes, így átruházható.

Az üzletrész átruházása esetén az átruházónak a tagsági jogviszonyból eredő jogai és kötelezettségei az üzletrész megszerzőjére szállnak át.

Az üzletrész átruházásához írásbeli szerződést kell kötni, melyet be kell jelenteni a Cégbíróságnak a törvényben előírt határidőn belül és kérni kell a Cégbíróságot, hogy vezesse át a Cégnyilvántartáson a módosítást.

A tulajdonosváltozást és annak időpontját a tagjegyzékbe való bejegyzés végett az üzletrész megszerzője – nyolc napon belül – köteles bejelenteni a társaságnak. A bejelentést közokiratban vagy teljes bizonyító erejű magánokiratban kell megtenni, és mellékelni kell hozzá az üzletrész-adásvételi szerződést. A bejelentésben nyilatkozni kell a megszerzés tényén kívül arról is, hogy az üzletrész megszerzője a társasági szerződés rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Amennyiben Ön el kívánja adni cégét vagy társasági üzletrészét, írja meg nekünk az eladni kívánt üzletrészről a legfontosabb tudnivalókat, valamint írja meg a társaságról az alábbi információkat:

  • alapítás éve
  • üzletrész és az alaptőke mértéke
  • mivel foglalkozik a társaság
  • társaságot terheli-e köztartozás, vagy egyéb kötelezettség

Nemzetközi kapcsolataink révén általában könnyen találunk vevőt az eladó cégekre, függetlenül a társasági formától és a cég pénzügyi helyzetétől!

Amennyiben el kívánja adni cégét, írjon nekünk!

E-mail címünk: info@elitgroup2000.hu

Munkatársaink rövidesen felveszik Önnel a kapcsolatot!

 

További oldalak:
Német cégalapítás | Virtuális iroda / Büro Service | Könyvelés / Adótanácsadás

Tartalom felhasználása
A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel. A honlap részeinek más oldalra való részbeni vagy teljes átmásolásához NEM járulunk hozzá! További információ a Szerzői jogvédelem menüpontban található!

Copyright Elit Group 2000 Kft. Minden jog fenntartva! 2000-2014


Ossza meg ezt az oldalt ismerőseivel
Az Ön neve
* Az Ön e-mail címe
Célpont neve
* Célpont e-mail címe